LAWATAN KERJA KE INSTITUSI SUNNAH : Pada Selasa 29 Januari 2019, seramai 3 orang guru kanan Sekolah dan Maahad Tahfiz Kiblah telah mengadakan lawatan muhibbah ke beberapa institusi pendidikan agama di Perak dan Pulau Pinang. Guru Kanan yang terlibat ialah Ustaz Rosdi Embong selaku Penasihat Kurikulum YAKIN merangkap Ketua Jabatan Komunikasi, Multimedia dan Events, Ustaz Syed Hasan Syed Omar sebagai Mudir Maahad Tahfiz Kiblah dan Ustaz Alif Azizi Zainon, Pengarah Operasi Sri Kiblah Melaka.

LAWATAN PENANDA ARAS KE SMK SIMPANG RENGGAM : Seramai 5 orang guru dari Sekolah Kiblah telah mengadakan lawatan penanda aras ke SMK Simpang Rengam ( SMKSR ) pada Rabu 23 Januari 2019. Objektif utama adalah untuk melihat sendiri perjalanan dan perlaksanaan radio sekolah yang telah dilaksanakan di sekolah itu sejak sekian lama. SMK Simpang Renggam adalah antara sekolah terawal yang mengadakan program seperti ini dan sangat aktif serta banyak mendapat pengiktirafan daripada syarikat-syarikat penyiaran terkemuka tanah air seperti RTM, TV3 dan lain-lain lagi.

PENYERAHAN ID HOME TUTOR : Pada hari Rabu, 22 November 2017, pihak Home Tutor telah menyerahkan ID secara percuma kepada pelajar-pelajar Tingkatan 2 dan Tingkatan 4 bertempat di perkarangan Bilik Komputer Sekolah Kiblah. Tingkatan 2 dan 4 dipilih berdasarkan kepada tahun peperiksaan awam yang besar yang bakal dihadapi oleh pelajar-pelajar ini pada tahun 2018. Majlis penyerahan ini dibuat oleh En Farid, selaku orang penting dalam program Home Tutor ini dan dihadiri oleh rakan-rakan Home Tutor yang lain serta disaksikan oleh Ketua Jabatan ICTM 2k17, Ust Rosdi Embong bersama guru-guru kelas terlibat.

KALENDAR AKTIVITI SEKOLAH & MAAHAD TAHFIZ KIBLAH ( MEI 2019 )
0000-00-00:
Item Title of Your event
Tarikh Kemaskini: 0000-00-00 00:00